Huove

Videomateriaalia Huopeeseen

 

Kuten aiemmin tuli todettua, Samuli hankki yhdessä pikkuveljensä Valtterin kanssa varsin laadukkaan videokameran. Se ei ehkä tullut ainoastaan kalareissujen taltiontia varten, mutta yksi suuri käyttökohde matkat varmasti ovat. Toistaiseksi olemme itse kuvanneet materiaalin, mutta Valtterilla on ollut suunnitelmissa tulla ihan erilliseksi kuvausryhmäksi matkoillemme. Valtteri myös hoitaa videoiden editoinnin järkeviksi pätkiksi, mistä suurkiitos hänelle.

Olemme juuri saaneet ensimmäisen pätkän leikkauspöydältä uuteen Videot –osastoon. Se sisältää videoraportin heinäkuun alun Jokkmokkin reissusta. Kalastusta, kauniita maisemia ja paljon ajamista. Ikävä kyllä, kuten kirjallisesta raportista voi lukea, kalat jäivät vähän vähemmälle, joten kovin tiukkaa väsytysilotulitusta ei ole luvassa. Sen sijaan löytyy matkatunnelmia miellyttävän Mobyn musiikin soidessa taustalla, vieläpä ihan laillisesti, sillä tämä hieno artisti on antanut materiaaliansa käyttöön ilmaiseksi erilaisiin ei-kaupallisiin projekteihin. Pätkä kannattaa ehdottomasti katsoa HD:nä, jos vain koneessa riittää puhtia ja kaistanleveysmies sanoo kyllä. Toistaiseksi videot ovat vielä linkitetty YouTuben kautta, mutta harkitsemme lisäävämme niitä tänne downloadattaviksi. Lisäksi video-osastosta löytyy pätkä Samulin reissulta Uuteen-Seelaantiin. Se on hieman vanhempi ja kuvattu digipokkarilla, mutta kala on melkoinen mörssäri.

Jatkossa videoita on luvassa lisää. Meillä on todella loisteliasta materiaalia Finnmarkin reissusta, tällä kertaa kaloja nähdään ja saadaan, myös pinturiotteja on taltioitu muistikortille. Tarkoitus on tehdä pieni opastuspätkä lohen pinturikalastuksesta, ja mahdollinen erillinen reissuvideo. Materiaali on nyt päätynyt Valtterin leikkuupöydälle, editoinnissa menee muutama tovi, mutta eiköhän vielä tämän vuoden puolella pääse nautiskelemaan Pohjois-Norjan tunnelmista. Kamera kulkee tästä lähin kaiklla reissuilla mukana, joten osastoa kannattaa käydä muutenkin välillä vilkuilemassa, uutta materiaalia lisätään sitä mukaan kun sitä tulee.