Huove

Melbourne – Kalastuskauppa se kannattaa

Eureka TowerTänään päästiin viimein asiaan. Ensin kävimme eteläisen pallonpuoliskon korkeimmassa tornissa (300m), Eureka Towerissa ihmettelemässä Melbournen maisemia. Hienolta näytti, ja täytyy sanoa että ylöspääsystä kannatti pari lanttia maksaa.
Tornin yläpäässä on 300 000 litraa vettä, joka tasaa huojumisliikettä kovassa tuulessa. Uh Oh.

Compleat AnglerTornin lähettyvillä oli toki jotain mielenkiintoisempaa. Nimittän Melbournen yksi harvoista keskusta-alueella olevista kalastuskaupoista, Compleat Angler. Kaupalla on harvinaisen huonot verkkosivut mutta palvelu oli mitä loistavinta. Winston, Sage ym. säästömerkit esillä (Sage Xi2 maksoi 997 AUD, noin 600€). Jätin säästämättä. Itse kaupan pitäjä sensijaan oli loistava informaation lähde ensi viikon Uuden Seelannin reissua ajatellen: hän oli juuri viime viikolla ollut pohjoissaarella kalassa. Saldona kahteen-kolmeen pekkaan viikon aikana melkein 100 taimenta, suurimmat 5-7lbs. AI mikä matkakuume?

Perhoina olivat toimineet tungsten nymfit ohuella fluorocarbon perukkeella upotettuna, litkan päähän kokoa #16 oleva PT tai musta nymfi joka rasvataan Ginkillä(!). Sain kaverilta heidän oppaansa osoitteen ja puhelinnumeron, hän lupasi suositella minua hänelle. Kuulemma kaveri ei enää aktiivisesti mainosta opaspalveluitaan, ettei opastettavaksi tule läskejä idiootti-jenkkejä. “But you’re okay mate, I can call him and tell him you’re coming”.

Cheers mate!