Huove

Kohti Gotlantia

Noniin, kamat on pakattu ja tänään lähdetään seilaamaan sinisen Itämeren aalloille! Turussa illalla hyppäämme m/s Isabellan kyytiin. Karaokebaarissa on syytä ottaa rauhallisesti (ainakin kuskiksi arvotun), sillä laivalta pitää purkautua ulos seuraavana aamuna ennen seitsemää. Siitä tehokas siirtyminen Nynäshamniin, josta Visbyn lautta lähtee 11:05. Perille saarelle pääsemme vasta kahden jälkeen, joten kiirettä saa siirtymisissä pitää, jos haluaa vielä huomenna kalalle ehtiä.

Kelit näyttävät kohtuullisilta, ainakin verrattuna viimeaikojen pakkasiin täällä Tampesterin suunnalla. Lauantai tosin näyttää varsin kylmältä, mikä on sinänsä harmi, sillä se on meidän opastettu päivä. Lämmintä päälle ja merelle, ei siinä muut auta. Tuulta ei tuolla saarella kait koskaan voi välttää, mutta kohtuullisina (lue alle 10 m/s) näyttävät nyt pääasiassa pysyvän. Ja ennen kaikkea oikeasta suunnasta, etelästä ja lännestä.

Onnistumisen mahdollisuudet ovat siis olemassa. Perhoja on sidottu ja varusteet viritelty, joten loppu on kiinni miehistä. Raporttia seuraa, stay tuned!