Huove

Kesä ja kärpäset

Gotlannin kierrokseen on tätä kirjoittaessa enää muutama päivä. Torstaina starttaamme Turusta kohti Tukholmaa ja tuota hopeanhohtoisena mielen perukoilla siintävää legendaarista goottien maata. Katkaa on väännetty ja poltteet ovat kovat, tosin tänään kotiin vauhdilla syväjäädytystä vältellen kävellessä tuli epäilys, että oikeastiko tässä muka kalalle ollaan menossa.

Viimeisimmät sääkartat onneksi lupaavat tuulen kääntyvän parahiksi etelä-länsi –suuntaiseksi viikonloppuna, ja elohopea toivottavasti kipuaa plussalle. Nyt kaikki ulokkeet ristiin, että nuo lupaukset vielä pysyvät, viime viikosta ovat jo hieman huonontuneet. On muuten pirun pätevä tuo ruotsalaisten sääpalvelu, kunhan klikkaat paikkaa kartalla, ja se antaa kymmenen päivän ennusteen niille kulmille.

Ulkopakastimessa loikkiessa tuli mieleen myös se uskomaton ajatus, että joskus on ollut kesä. Samulin pikkuveli Valtteri laittoi minulle juuri koulutyönään tekemänsä kokoelmakuvan kesän Norjan kierrokselta. Mieshän oli peesissä Finnmarkissa ihan puhtaasti kuvaajana. Video reissusta on editointivaiheessa, valmista pitäisi olla pian. Sitä (ja ehkäpä joskus samoihin aikoihin julkaistavaa kirjallista rapsaa) odotellessa fiilistellään kesää muutamilla kuvilla pohjoisesta.

Valtterin kokoelma Kuva: Valtteri Tursas

Valtterin kuvaan valikoitui työn luonteesta johtuen enemmän fiilistelykuvia ja vähemmän kaloja ja kalastusta. Se sopii tietenkin ihan hyvin näin kylmän talven keskelle, mutta jottei ihan kalatta jäädä, niin kaivoin tuolta omalta kameralta muutaman räpsyn samalta reissulta.

Laggonputous1 Putous Långfjordelvan kalavaksin mökkeröltä hieman ylöspäin. Alueen kolmesta kalaportaasta tuossa oli toinen.

Advokaten Advokaten Repparin punaiselta alueelta. Tästä kepitettiin seuraavan kuvan köllikkä Pomperolla.

Kymppi2Samuliakin hieman hymyilyttää.