Huove

Kauden avajaiset, messuhumua ja springereitä

Huhhuh. Täytyy myöntää että oli rankka reissu. Messut nimittäin.

Virallinen kaudenavajainen eli Tampereen Perhomessut on nyt koluttu huolella läpi. Viime vuoden messut jäivät lisääntymispuuhissa välistä, mutta tänä vuonna 1-vuotissynttärit eivät hidastaneet enää menoa niin paljoa ettei messuille olisi ehtinyt. Viime vuoden messujen väliin jättäminen purkautui nyt sitten tänä vuonna patoutuneena kysyntänä eli mukaan tarttui tavaraa ehkä vähän turhankin kanssa.

Konklaavi kasassa. Vasta yksi kassillinen tavaraa mukana.

Messut itsessään olivat tuttua ja turvallista, täytyy kyllä myöntää että on kätevää kun voi vertailla tuotteita eri valmistajilta. Itse olin kahluutakin perään, ja sain päivän mittaan koestettua oikeastaan kaikki markkinoilla olevat mallit. Ironista kyllä, päädyin takaisin täsmälleen samaan takkiin jota olen jo käyttänyt, eli Simmsin G3:een. Mahtava takki ja kevyt.. miinuksena vaan Simmsille tyypillinen hintalappu.

Vapaosastolta Juhiksen kanssa säästimme itsellemme Loopin Multit. Juhiksen Multi Power #6 on kyllä erittäin herkullinen vapa, pärjää kevyesti monelle triplasti kalliimmallekin – hintaa nimittäin 50% alelaarissa olleelle vavalle jäi vain 160€. Itse en hempulakeppeihin alistunut vaan mukaan lähti rehellinen kaksikätinen työjuhta, 9# 14″ Multi jolla pitäisi irrota synkemmätkin siimat rantapyörteistä.

Jotenkin ei vaan zspey istu meikäläisen käteen. No nyt sekin on koestettu.

Illalla siirryimme kohti The Rise perhokalastusfilmifestaria, jonka Karuvaaran Toni oli järkännyt. Harmillisesti tapahtumasta ei ollut kuullut juuri kukaan, ja sali oli ehkä vain puolillaan. Pitää kyllä antaa tunnustusta siitä, miten hienoksi perhokalastusfilmit ovat menneet. Muutaman vuoden takaiset Trout Bumit näyttävät melko amatöörimäisiltä tekeleiltä (joo, no sitä ne kieltämättä yrittivätkin olla) HD -kuvanlaadun ja kunnon kamera-ajojen ja post-productionin melskeessä. Kaikenkaikkiaan erittäin viihdyttävä parituntinen.

Loppuilta sujuikin sopivasti kesän reissuja lasin ääressä suunnitellessa, lukkoon lyötiin ainakin pohjoisen Ruotsin reissu kesäkuun alussa ja myöhemmin illasta myös elokuun Norjan reissu alkoi kummasti hahmottua. Nyt ei tarvita kuin enää sitä kuuluisaa avovettä niin päästään tositoimiin.

Ja tästä kevyellä aasinsillalla päästäänkin asiaan joka tässä on polttanut pahasti jo pidemmän aikaa eli se kauden aloitus. Nyt se siintää lähempänä kuin pitkään aikaan, eli seuraavassa maanantaissa. Huomenna lähtee nokka kohti Lontoota ja sieltä edelleen sunnuntaina Aberdeenin kautta Speylle. Luvassa on 6 päivää toivottavasti ensiluokkaista lohenkalastusta springereiden perässä. Reissurapsaa on luvassa kännykän kautta, kunhan mestoille päästään.

Se varsinainen kauden avajaissaalis.

Täyttä säästöä joka roju!