Huove

Kalastuksen parantava voima

Viime päivinä julkisuudessa on ollut taas paljon kalastusjuttuja. Tiistain 29.5. Hesarissa oli juttu siitä, kuinka entisiä alkoholisteja kuntoutetaan kalastuksen avulla. Tämän niin mainion harrastuksen rentouttava ja vapauttava vaikutus toimii siis ääritapauksissakin. Harmillisesti juttu on luettavissa kokonaisuudessaan vain Hesarin digilehden tilanneille.

Juttussa haastatellun Heinon kanssa voi olla kuitenkin samaa mieltä, kun hän toteaa: "­Kun jo il­lal­la päät­tää, et­tä aa­mul­la läh­den ka­laan, niin sil­loin ei tu­le läh­det­tyä juo­maan kal­jaa." QFT!

Lisäksi mätirasiaistutukset ovat olleet esillä mediassa kovasti. Eilisissä Kympin uutisissa oli pitkä pätkä asiasta. Kommentointi oli ehkä vähän mutkia oikovaa ja turhankin positiivista, sillä mätirasiat julistettiin taimenkantojen pelastukseksi ja niiden avulla kuulemma pystytään palauttamaan taimenkannat kaikkialle Suomeen. Ovat ne ehdottomasti askel oikeaan suuntaan, mutta on tässä maassa aika helevetisti muutakin tehtävä, että saataisiin taimenkannat taas kuosiin.

Kympin uutiset: taimenet palaavat takaisin jokiin

Nyt tulee muuten ainakin omalta osaltani hieman hiljaisempi jakso raporttien kanssa, sillä alkukauden paras kalastuskausi menee valitettavasti Kazakstanissa lehtijuttuja kirjoitellessa. Tai valitettavaa nyt on lähinnä vain ajankohta, muuten matkaa odotan innolla. Kalaan päässee seuraavan kerran vasta juhannuksen jälkeen.

Mutta toivottavasti arvon blogitoverini ehtivät käydä kalalla ja laittaa raporttiakin. Jos eivät, niin sillä ainakin voi aina lohduttautua, että joku teistä, hyvät lukijat, on aina ongella.