Huove

Simojoen kausi on alkanut

Nyt se sitten käynnistyi, Simojoen lohikausi on vuodelle 2009 auki. Tämä on nyt vähän typerä reissuraportti kun Jukkis siellä joella oli enkä minä – mutta pakko silti kirjoittaa tilanteesta 🙂

Lohta nousee, pohjoistuulen myötä todella hitaasti mutta rannalle asti on virallisten tietojen mukaan tullut yksi 10kg eväkäs ja epävirallisten tietojen mukaan pari muuta joista ei netissä ole huudeltu. Nyt on, hähä.

Tarkoitus olisi tällä viikolla tehdä ainakin yksi iltapisto joelle, sitten viikonloppuna reilumpaa vääntöä. Tutkan mukaan joessa on jo 89 lohta, ja joen pituuden (193km) huomioonottaen pikaisella laskukaavalla:

(pituus) / (nousseet_lohet – saadut_lohet)

193 km / (89 – 1) = 2193 metriä per lohi.

Jos oletetaan, että heitetään 1,5 metrin välein (3kpl 0,5m askelia heiton välissä) tarvitaan 1462 heittoa että lohi näkee perhon kerran – OLETTAEN että heitto kantaa vastarannalle asti eli voi kattaa koko joen yhdellä heitolla. Sehän ei toki ole ongelma, köhhöh.

Tulemme siis seuraamaan täällä kauden tapahtumia, ja tiukkojen tilastotietojen valossa seuraamaan Simojoen lohenpyytäjän arkea.

Ainiin, ja se reissuraportti. Jukkis oli joella pe-la yön ja lauantaina osan päivää. Ilmeisesti joella yhteensä 3 siimojenkatkotusta, jukkiksella ei suoria havaintoja (korjaa, jos olen väärässä). Olosuhteet melko hurjat, välillä lunta ja kova pohjoistuuli.