Huove

Rehellisyys maan perii – NOT!

Pakko käyttää tätä äärimmäisen paljon vihaamaani NOT! –huumoria, sopii tämän hetken tunnelmaan. Uskollinen haukivapani Loopin Green Line SW #8-9 antoi viimein kaikkensa, ja napsahti poikki taannoin Porissa, kun renkaasta kalastaessani teutaroin hauen kanssa. Ensin ryntäsin tietenkin vavan ostopaikkaan, Sportia-Pekkaan, kyselemään uutta kärkeä vapaan. Sitä kautta sain yhteyden maahantuojaan ja lopulta aina pääkallon paikalle lahden toiselle puolelle. Ei ole ei tule, valmistus lopetettu, eikä kärkiä enää saatavissa. No, ei hätää, onhan minulla kotivakuutus, sitä kautta on Jukkiskin joskus saanut rahallisen korvaukse katkennneesta pahlastansa ja hankittua uuden tilalle, eli eikun vahinkoilmoitusta täyttämään. No, vastaushan oli tullut yllättävänkin nopeasti, se ei vain koskaan sähköpostiini päätynyt. Senttiäkään ei ole takaisin tulossa. Tarkka vastaus meni näin:

“Hei

Olet hakenut korvausta perhovavan rikkoutumisesta. Perhoon tarttui hauki, jota väsyttäessä vapa rikkoutui.
Kotivakuutuksesta korvataan äkillisestä ja ennalta arvaamattomasta tapahtumasta aiheutunut omaisuusvahinko. Ennalta arvaamattomalla tapahtumalla tarkoitetaan tapahtumaa, jota voidaan pitää odottamattomana. Kalastettaessa se, että perhoon tarttuu hauki ei ole ennalta arvaamatonta eikä myöskään se että hauki on niin suuri, että
vapa katkeaa. Näin ollen emme voi suorittaa korvausta perhovavan rikkoutumisesta.”

Hmm. Laitoin nyt hieman palautetta IF:lle. Kala oli parin kilon hauki, joka ei todellakaan ole tarpeeksi iso katkaisemaan salttivapaa,  Suomen vesissä tuskin niin isoja kaloja liikkuu. Joten vavan on täytynyt aiemmin osua johonkin kiveen tai vastaavaan, mutta pahoin pelkään, että koska en osaa tarkkaa vaurion syntyhetkeä kertoa, en ole korvausta saamassa. Voisihan tuohon myös perustella (ja Samuli avuliaana miehenä lupasi asian todeksi varmistaa, on se vaan kaveri!), että kun on kovin surkea kalastaja, niin hauen tarttuminen on todellakin odottamattoman yllättävää.

Mitä tästä opimme? Vakuutusyhtiöt kaartelevat vastuusta kaikilla mahdollisilla keinoilla, aukkoja ei kertomuksiinsa kannata jättää. Harmittaa vain, että tämäkin elämän koulu piti oppia kantapään kautta, sillä uuteen vapaan ei todellakaan ole tällä hetkellä mahdollisuuksia rahaa laittaa. Pieni toivo on, sillä Perhokalstajat.netin kautta olen saanut korjausehdotuksia, varsin päteviäkin, missä sulatellaan uutta hiilikuitua katkenneen kohdan päälle. Vähän saattaa kuulemma jäykistyä, mutta toimia pitäisi. No, katsotaan.

Loopkatki_piein1
Siinä on vanha uskollinen palasina. Aika siistin oloinen tuo leikkauskohta, ehkä siitä vielä jotenkin soivan pelin saa.