Huove

Rastaperhot

Pistetäänpä yleisön pyynnöstä nyt sitten näitä rastaperhoja. Kyseessä on siis keinorastojen rakenteluun tarkoitettu kanekalon –kuitu. J-M oli törmännyt takavuosina Perhomessuilla kaveriin, joka oli sitonut salttiperhoja kyseisestä kuidusta. Vähän asiaa kaiveltuaan hänelle selvisi, että kyseistä tavaraa maahantuova yritys sijaitsee täällä Tampereella. Kuitua saa pikaisen googletuksen perusteella useammastakin nettikaupasta, tuo linkin lähde on vain ensimmäisenä silmään osunut. Itse maahantuojan yhteystietoja ei äkkiseltään löytynyt. J-M oli kuitenkin ostanut isot tupot kuitua joka värissä. Käydessäni hänen vapakasaamossa Pispalassa sain tuliaisiksi paitsi uuden vavan (vahinko!), myös pussillisen kanekalonia eri väreissä haakerttiperhojen sitomiseen.

Kyseessä on melko karkea enemmän tai vähemmän kihara kuitu. Pituutta matskulla on 120 senttiä, ja sitä saa useissa osin varsin kirkkaissa väreissä. Kuitu oli maksanut noin vitosen per kimppu. Tavaraa riittää yhdessä satsissa ahkerammallekin haukimiehelle eliniäksi. Niinpä J-M saksi minulle mielellään hyvänkokoiset tupot kuitua.

Kanekalon vaati pientä käsittelyä toimiakseen perhoissa kunnolla. Pyörittelin materiaalia käsissä rikkoakseni kiharat osassa materiaalista. Toisaalta osa taas oli turhankin suoraa ja samalla toimenpiteellä sai aikaan hieman kiharaa. Lisäksi laitoin väliin vähän flash’n’slinkyä (valkoinen) ja jotain muuta H2O:n kuitua (ei voi enää muistaa nimeä) parantamaan siiven rakennetta. J-M:n mukaan Mirror Image olisi sopivan höttöisenä paras tavara tunkea tuonne siipeen, mutta kun muita sai Sportia-Pekasta pari euroa edullisemmin per pussi, niin nuukana poikana valitsin halvemman vaihtoehdon. Nättejä perhoja noista sai, ja kun malttaa muiden kuituperhojen tapaan sitoa siivet tarpeeksi harvoiksi, ne elävät vedessä varsin kohtuullisesti.

PuVa1

Punavalkoinen kanekalon –perho.

ViPi1

Viherpinkki raidoilla ryyditetty yksilö ja taustalla häpeämätöntä piilomainontaa.

Kalatkin tykkäsivät, tuolla viherpinkillä tuli tuon Porin viime keikan kaikki käsissä käyneet hauet.