Huove

Perhoja Gotlantiin

Kalastamattomuustuskia potiessani innostuin kietomaan muutamia perhoja erityisesti itsenäisyyspäivän Gotlannin reissua silmällä pitäen. Tokihan näitä muuallakin mertasille voi uittaa, mutta aikataulut ennen Gotlantia näyttävät vähän heikoilta. Voi olla, että suolaiseen veteen nämä pääsevät vasta joulukuussa.

Katkaperhoja olen kietonut useampia. Sopivan häkilän puutteessa olen tehnyt sidokset kokonaan marabousta. Muita matskuja ei selän ja silmien lisäksi ole käytetty. Hyvän näköisiä ja erittäin eläviä niistä tulee näinkin. Nyt kun sidoin siivun lyijylankaa koukun alapuolelle, niin alkaa uintiasentokin löytymään. Kuvassa esiintyvän pinkin kaltaisella pösäyksellä tuli se viime vuoden ainoa kolmekymmensenttinen kohdekala.

Katkis

Lisäksi piti vääntää Jarin inspiroimana yksi Haili. Mies on tehnyt niillä nyt jäätävän hyvää jälkeä: kolmelta viime reissulta kaikilta on tullut kala. Ohjeissa varoitellaan kovasti siipien materiaalimääristä, joten niiden kanssa olin tarkkana. En tiedä, oliko vähän liiankin tarkkaa, aika ohkaisiksi jäivät. Silmistä innostuneena oli sellaisetkin väkipakolla pakko perhoon laittaa. Ihan hyvän näköiset, tiedä sitten sotkeeko pahastikin uintia ja sitä kuuluisaa leijuttamisen mahdollisuutta. Tuleepahan koitettua.

Haili