Huove

Alkukausi 2012

Pakkasen paukkuessa on mukava suunnitella tulevan kauden kalastuksia (tainno, mukavampi olisi olla kalalla, mutta kun ei näillä keleillä kehtaa). Kävimme tuossa taannoin Timpan kanssa yhdellä (ehkä niitä pari meni) paikallisessa korttelikapakissa katselemassa talvista kaupunkia. Vähemmän yllättäen keskustelu pyöri pääasiassa kalastuksen ympärillä.

Illan edetessä puhuttiin paljon tulevan kauden onkihommista keskittyen erityisesti kauden alkupuolen karkeloihin. Jossain vaiheessa hokasin, että tästä on nyt tehtävä muistiinpanoja. Loppua kohden horjahtelevammalla käsialalla paperille on kirjailtu suuria suunnitelmia. Ulosanti ei ehkä joka kohdassa ole ihan selkein, mutta tunnelman takaamiseksi seuraava on lähes suora jäljennös kuulakärkikynällä paperille laaditusta listasta  (lisättynä muutamia jälkikäteisellä huomautuksella):

:Huhtikuu:

Sumarit (maalis-huhtikuu)

   –> Kärnä

-Kevätmertsari

Jäiden lähtö:

-Kevätjärväri!

-Kututoutain ja hauki

 

:Toukokuu:

-Loppukuusta mökin vuokraus erään virranpätkän laidalta! + sauna (tarkoitus olisi siis lopullisesti selvittää, löytyykö tuolta pätkältä jalompaa kalaa).

-Poltinkoski!

-Taimen Keski-Suomi!

 

:Kesäkuu:

-Taimenta koskilta vitusti!! med Samuli (Vaimo sai kesätyötä Jyväskylästä, joten Samuli perheineen viettää kesän Keski-Suomessa. Tätä pitää hyödyntää ja ottaa taas pitkästä aikaa jotain Keski-Suomen kohteita ohjelmaan, suunnitelmia on jo tehty.)

-Toutain syönnöksellä

-Kesä + Heinä: taimenta Nässyltä iltapistoina!

 

:Heinäkuu:

-Ehkä pohjoinen (tähän lisäyksenä se, että Samulin kanssa keskustelimme tuossa taannoin, ja hänelle ei Elokuun alun perinteinen Repparin reissu käynyt. Sen sijaan alettiin suunnittelemaan tutustumista Reisaan hinäkuun puolella.)

-Popperilla hauki + ahven

-Kuha!

-Purkifossen –> Timo maksaa! (tästä myös Samulin kanssa hehkuttiin)

-Tässä vaiheessa A4:nen alkoi olemaan täynnä ja olutta otettu sen verran, että raha ei enää ollut mikään ongelma. Niinpä lapun alalaidasta löytyy horjuvalla käsialalla listäyksia, kuten Reppari + Gaula + Florida Keys. Ilmeisesti melkoinen kalakierros oli suunnitteilla.

On tuossa ihan kattava lista muutamalle alkukauden kuukaudelle. Huutomerkein merkittiin erityisen kiinnostavat reissut, ja niissäkin riittää toteutettavaa. Tosin paljon on tuollaista lähialuekalastusta, minkä lisääminen olisikin yksi ensi kauden tärkeimmistä tavoitteista. Nyt on ainakin kunnon suunnitelmat olemassa, loppu on vain toteutuksesta kiinni.