Huove

Kalastusvisa

Tämä talvi on kalastuksellisesti ollut varsin nuiva. Paukkupakkaset ja kunnon nietokset ovat kyllä tervetulleita, mutta niissä on sama vika kuin kunnon hellekesässä: keli on miellyttävä ja on mukavaa olla olemassa, mutta kalastuksellisesti molemmat tietävät vaikeuksia. Monena aikaisempana vuotena on vielä tammikuusta päässyt merelle mertsari- tai haukiongelle, ainakin etelässä. Nyt ei ole moisesta pelkoa edes Ahvenanmaalla. Taimenkausi loppui kuin seinään ennen joulukuun puoltaväliä.

Nyt on siis ollut aikaa keskittyä muihin hommin, myös kalastuksellisesti. Sidontapenkki on ollut käytössä, mutta itse olen vähän laiskanpulskea sitomaan etukäteen perhoja. Tänä talvena on tosin ollut se poikkeus, että olen sitonut jonkin verran perhoja myös myyntiin, ja siinä sivussa on omaankin rasiaan eksynyt muutama sidos. Huopeen ylläpitoon olisi myös mahdollisuuksia, mutta se aika, mikä opiskeluilta ja työnteolta on virtuaalimaailmalle jäänyt, on viimeaikoina mennyt suurprojektiimme, viime kesän Finnmarkin videon, koostamiseen. Luvassa on melkoisen komea kooste lohen pinturointia ja Pohjois-Norjan jokimaisemia. Julkaisuajankohtaa ei vielä uskalla kiveen hakata, mutta projekti etenee ja näyttää tällä hetkellä todella lupaavalta. We will keep you posted, kuten Lontoossa sanoisivat.

Tästä pääsemmekin tämänkertaisen postauksen varsinaiseen aiheeseen. Hiljattain videon tiimoilta tapahtuneen virtuaalikokoontumisen aikana editoijana toimiva Samulin pikkuveli Valtteri heitti linkkivinkin Älypää-tietovisasivun uusimpaan tulokkaaseen. Nyt on viimein pelattavissa Kalastusvisa! Samuli paukutti heti ensimmäisenä iltana Huopeen tiimin Pohjat ja kuukauden 7. parhaan tuloksen (nyt jo hieman tippunut tuloksissa alaspäin). Enhän voinut siihen tyytyä, vaan visaa oli hakattava niin kauan, kunnes sain paremman tuloksen. Pari iltaa vierähti iloisesti. Kysymykset ovat varsin kinkkisiä, kertaakaan en ole onnistunut vastaamaan oikein jokaiseen 25 kysymykseen. Ennätystuloksessa viimeinen jäi vastaamatta. Varsin mielenkiintoista kalastukseen liittyvää nippelitietoa olen myös oppinut, varsinkin onkimisen ja verkkokalastuksen puolelta. Henkilökohtaista tuloskuntoa seurataan täällä.

Top-listat

Lihiz – Ennätys: 20289, tuloskeskiarvo: 9481, Pelatut pelit: 57

pst – Ennätys: 17122

Screen shot 2010-01-12 at 20.57.03 Samuli otti oikein screenrin ennätystuloksestaan päästäkseen leijumaan sillä. Onneksi pystyin pistämään paremmaksi, vaikka viimeinen kysymys jäi vastaamatta.