Huove

Jazz and Fly Fishing

Kävin tuossa muutama viikko sitten ystäväni Antti Hynnisen luotsaaman Auteur Jazz –yhtyeen keikalla Tampereen Klubilla, kun kerrankin olivat tänne böndelle (vain maalaistollot sanovat enää "lande") saapuneet. Olin ehtinyt jo kuunnella biisejä levyltä, mutta livenä meininki on vielä pari piirua kovempi.16012010047 Erittäin toimivia biisejä, itse tykkäsin varsinkin hienoista bassolinjoista. Sällit eivät myöskään sorru vanhan liiton be-pop sankareiden perisyntiin, eli elvistelyyn. Monilla jazz-levyillä tunnutaan lähinnä esittelevän omia soittotaitojaan muille muusikoille, ja itse kappaleet unohtuvat taustalle. Auteurilla hienojen pohjien päälle rakennetut melodiat ovat mielenkiintoisia ja erittäin toimivia. Myös raskaampaa musiikkia diggaileva tyttöystäväni totesi, että biisit ovat harvinaisen hyviä ja mielekkäitä kuunneltavia. Moni muukin tuntuu tykkävään, sillä vaikka Emmaa ei ehdokkuudesta huolimatta tullutkaan, niin Funky Awardsin vuoden levy -palkinto pamahti.

Miten tämä liittyy perhokalastukseen? No, varsin löyhästi, kuten moni asia näin talviaikaan. Antti on lapsuudenystäväni ja myös perhomiehiä, hänen kanssaan on nuorempana tullut koluttua lähijokia ja ennen kaikkea kalastettua haukea heidän Kurussa sijainneen mökin lähellä sijaitsevista suojärvistä ja –lammista. Nyttemmin menestyvä muusikko ei soittokiireiltään ole paljon ongelle päässyt, mutta viime kesänä hän sai yhdistettyä onnistuneesti nämä kaksi asiaa, kun kävi Jazz & Fly Fishing –poppoon keralla heittämässä pari keikkaa pohjoisessa.

Suosittelen lämpimästi tutustumaan yhtyeeseen, toimii hyvin vaikkapa perhoja sitoessa. Itselläni Aphorism –levy on vakiomusiikkia perhoja sitoessa. Varsikin pupat ja pinturit saavat selkeäsi ottavampia vivahteita Auteur Jazzin tuella.

Bändi Bändi veivaa. Edessä oikealla  pilliin puhaltaa Antti Hynninen. Kuvat ovat kännykameralla otettuja, joten laatu on mitä on.