Huove

Haukia, vaan ei perholla

Käytin tässä jälleen aikaani hyödyksi: Piti tehdä koulutöitä, sen sijaan kolasin YouTubesta haukivideoita. Törmäsin perus pulikanuiton lisäksi pariin varsin mielenkiintoiseen ja ajatuksia herättävään pätkään.

Haukien käsinkalastusta

Hauen käsinkalastusta Rahajoella. Kuinka monta tällaista hauen kutunousun kohteena olevaa pikkujokea mahtaa löytyä? Ei varmasti ole ihan yhtä tai kahta. Ajatus aikaisen kevään koskikalastuksesta isoilla steamereilla haukien toivossa ei tunnu yhtään hassummalta idealta. Paikat vain pitäisi tuntuea. Ensi keväänä pitänee pyrkiä aluksi löytämään kutupaikat Meri-Porin suunnalta, pikkujokien kolaus on varmasti mielenkiintoinen, mutta aikaa ja bensaa vaativa projekti. Katsotaan, jos kaikelta toutaimen kuritukselta siihen ehtisi. Bonuksena videossa esiintyy Suomen nopealiikkeisin kalastustoimittaja Jari Tuiskunen, joka Takaheitto-Taskisena sisäpiirissä tunnetaan.

Sukeltaa haukien kanssa

Sukellusta haukien seassa Valkiajärvellä jossain päin Suomea. Erittäin kirkasta vettä ja emeraldin hohtoisia tuimailmeisiä haukia. On se vain komea kala omassa elementissään, ihan päällikkö! Vain rauhallinen isoja padimattoja sisältävä ambientausta puuttuu. Esimerkiksi Brian Enolta löytyy oivaa matskua Ambient 4 – On Land albumiltaan, kauneuden ihailun taustalle käy Tal Coat, myteerisempää tunnelmaa tarjoaa Lantern Marsh. Kaksi välilehteä vain auki, toiseen video, toiseen biisi, ja kappaleen vaihto ensimmäisen loputtua, niin tunnelma on taattu. Tai jos kaipaa rytmitystä, niin Banco de Gaian kotisivuilta löytyvä mp3:na Big Men Cryn nimikkobiisi on oiva tausta. Selkänoja vaateriin ja matkalle siihen ihastuttavan tuntemattomaan pinnanalaiseen maailmaan, jonka mystisyys vetää kerta toisensa jälkeen takaisin vesien äärille selvittelemään sen esittämiä kysymyksiä vapa kädessä.