Huove

Messusaalista

Messuviikonlopun sunnuntai vietettiin sitten paikanpäällä Pirkkalassa. Toisin kuin sunnuntaina, täältä tarttui mukaan muutakin kuin kokemusta.

Tunnelma messuilla oli tuttu. Viime vuosina tapahtuma on löytänyt ilmeisesti maksimikokonsa. Näytteilleasettajia on suurin piirtein saman verran kuin ennenkin (ehkä himpun vähentynyt huippuvuosista) ja aika samat liikkeet siellä tuntuvat viihtyvän. Arpalippuja osteltiin ja ohjelmaa tuli hieman seurattua, mielenkiintoisimpana haukikoira Vornasen esitelmä rengashommista. Perinteistä meininkiä siis.

saalis2012

Messusaalista.

Tämän vuoden tärkein säästökohde oli kahluuhousut, sillä sitkeästi Yellowstonen reissulta vuodelta 2007 saakka sinnitelleet Simmsin G3:set ovat alkaneet jo vuotamaan turhan monesta kohtaa. Lauantaina kauden avauksessa kohtasin ikävän yllätyksen myös kenkien suhteen: vasta kaksi kautta käytössä olleiden Visionin Flywatereiden keinonahkapäällinen oli mystisesti talvisäilytyksen aikana halkeillut ja kengät käyttökelvottomat. Niinpä jouduin uusimaan kerralla koko kahluuvarustuksen.

Kiertelin messualuetta ja testasin hiki päässä housuja. Mielenkiintoisimpia kohteita oli Kymi Fishing Shopin tarjouspaketti Guidelinen Alta –kahlureista ja Crosswater –kengistä. Kengät olivat kyllä kevyet, mutta minulle kahluukengän tärkein ominaisuus on tukevuus, ei niinkään keveys. Housut kyllä vaikuttivat hyvältä ja vetoketjullisuus kiinnosti, mutta hieman rimpulan oloiset henkselit hämäsivät.

Näiden lisäksi testailin erilaisia Visionin pökiä, joista erityisesti Kura-uutuus teki vaikutuksen. Lisäksi Ikoneita oli tarjolla kohtuuhintaan. Testasin myös Simmsin halvempaa kahluuhousumallia, Freestonea, ja tykkäsin tästä todella kestävän oloisesta housusta. Hintaa vain oli turhan paljon meikäläisen budjettiin.

Päätimme piipahtaa myös muutaman kilometrin päässä Sportia-Pekan liikkeessä. Tämä osoittautui onnistuneeksi siirroksi: kaikki perhokalastustuotteet vähintään –30% ja jostain kahluukamoista vähän enemmänkin siivutettu pois. Ja sieltä löytyivät myös Freestonet alesta, 180€. Ongelma vain oli muuten hansikkaan lailla istuvassa XL-mallissa oleva iso sukka, joka oli koon 12-13 jaloille suunniteltu. Meikäläisen jalka on kooltaan juurikin 11 ja puoli, joten olen Simmssin sukkakokojen suhteen väliinputoaja, sillä pienempi malli on 9-11. Niinpä arvoin pitkään Visionin Kuran ja Freestonen välillä, mutta positiiviset kokemukset käänsivät lopulta valinnan Simmssin puoleen. Lisäksi sain pakettiin huopapohjaiset Freestone-kengät, jotka painavat kuin synti ja kestävät varmasti isältä pojalle, eli juuri sellaiset kahluukengät, joista minä pidän.

Meikäläisen messubudjetti oli näillä ostoilla täytetty ja vähän ylitettykin, joten suurempia hankintoja ei enää tullut tehtyä. Yksi perhorasia, siimanhoitoainetta, perinteisiä Perhokalastus –lehtiä ja vähän sidontamatskua, joista  Metzin pomperohäkiläksi hankittu laatuniska osoittautui pettymykseksi: liian lyhyet sulat pomppohomiin. Satula on näköjään ainoa oikea vaihtoehto lohipintureiden häkiläksi, pitää laittaa niska kiertoon.

Kaiken kaikkiaan siis melko onnistunutta säästämistä siis! Tätä kirjoittaessa uudet pökät eivät ole vielä käyttötestissä käyneet, mutta huomenna pitäisi päästä koittamaan, kun lähdetään haistelemaan toutainkauden avausta.