Huove

Kalastussuomi

Lempäälän Ideaparkiin on avattu uusi miesten maailma Mänpark. Tarkoitus on mitä selvimmin optimoida rahanvienti: kun vaimoväki vinguttaa korttia vaatekaupoilla, voivat herrat tuhlata aikaa ja rahaa moottorivärkkien ja/tai kalastusvälineiden parissa (pahoittelen sukupuolistereotypioita, mutta tässä tapauksessa taitavat olla poikkeuksellisen paikkansapitäviä). Erityisesti uutta Kalastussuomi.fi -liikettä on luukutettu televisiotakin myöten, joten päätin käydä katsastamassa uuden kauppapaikan tarjonnan.

Vapaa

Vissun vaparäkki.

Mänpark on piilotettu melko vaikeakulkuisesti entisiin huoltotiloihin pois Ideaparkin pääkäytäviltä. Sisään pääsee vain yhdestä kohtaa, joka kyltityksestä huolimatta pitää melkein tietää, että paikalle löytää. Syrjäinen sijainti saattaa kiireisessä ostoskeskuksessakin olla kehnompi juttu, esimerkiksi Idiksen muotikatu Catwalk on varsin hiljainen, vaikka ihan pääareenoiden vieressä sijaitseekin. Tosin Mänparkin kohderyhmä ja tarjonta poikkeaa muusta keskuksesta, joten sinänsä sijainti ei välttämättä ole huono asia.

Varsin iso ja avara tila on jaettu kahtia: toisella puolella myydään moottoritavaraa ja toisella kalastuskamat. Välissä on iso tila heittoaltaalle. Sisäänkäynnin luona on lisäksi sohvakalustot, kalastusmainoksia pyörittävä telkkari ja vino pino alan lehtiä.

Stitched Panorama

Sisäänkäynnin sohvakalusto.

Itse liikkeessä näytti pyörivän varsin tututtuja naamoja Tampereenheittoallas kalastusvälineestä. Myös tarjonta oli tuttu: perho-osastolla tarjolla oli lähinnä Visionin, TFO:n ja Snowbeen tuotteita. Sidontahyllyillä oli vielä melko tyhjää. Veikkaisin, että uuttaa isoa liiketilaa ei vanhoista varastoista ole saatu vielä ihan täytettyä. Henkilökunnan mukaan tavaraa tulee vielä parin kuukauden ajan lisää päivittäin.

Varsinkin Vissun vapoja oli näytillä iso kirjo, mutta muuten perhokamavalikoima ei ollut mitenkään säväyttävä. Liikkeen jippo löytyykin laajan tilan muusta käytöstä. Erityisesti heittoallas on kuningasjuttu ja vapoja on todella helppo testata. Setti käteen, kaksi askelta ja on jo heittoaltaalla. Päivä kuluisi kivasti eri settejä testaillessa, nyt rajatun ajan puitteissa jouduin tyytymään heittämään Vissun Cultin #5:sta ja Big Daddyn 9’ #8:aa, joista varsinkin jälkimmäinen jätti kaipuun käteen. Muutenkin isoa, vaikkakin vähän kolkkoa tilaa on hyödynnetty: liikkeestä löytyy mm. koeuittoallas (jossa voi koittaa niin vieheitä kuin kajakkiakin) ja sidontapaikka. Seinillä olikin useampia mainoksia perhonheitto- ja sidontakursseista sekä muuhun kalastukseen liittyvistä esittelytilaisuuksista.

Kajakki

Uittoallas.

Kaiken kaikkiaan hieno paikka, ja konseptiin kuuluu vielä asiantuntevaa palveluakin. Myyjät olivat auliisti esittelemässä mm. perhonheittoa kädestä pitäen kaikille, jotka altaan ääreen uskaltautuivat. Mikä hienointa, aikaa näytti löytyvän myös paikalla pyörineille pikkujunnuille, vaikka viikkorahojen ostovoima tuskin riittäisi esittelysettien hankintaan (nojoo, jos kauppias koukuttaa kouluikäisen perhokalastukseen, on tulevaisuudessa kassavirtaa luvassa pitkäksi aikaa (nimim. kokemusta on), mutta silti nykyisessä pikavoittoja suosivassa maailmassa ihailtavan pitkäjänteistä toimintaa).

Erittäin mukava paikka siis ihan viettää aikaa, ja yleiseen hengailuun tunnuttiin suhtautuvan positiivisesti ja ihan rohkaisevankin ovella. Isossa hallissa heittoaltaan äärellä tulikin vähän Perhomessufiilis. Harvoin sitä tietenkään kalastuskaupasta ostamatta pois pääsee, ja tälläkin kertaa vähän sidontamatskuja oli ihan kannatusmielessä laitettava.  Suosittelen kyllä lämpimästi visiittiä, jos Ideaparkin kulmille syystä tai kolmannesta päätyy.